06-53208769 mail@maykesmit.nl

Blog

Van welke systemen maak jij deel uit?

Van welke systemen maak jij deel uit?

Van welke systemen maak jij deel uit? Het gebeurt me wel vaker. Dat vragen die ik in mijn werk aan de ander stel, soms wat blijven rond sluimeren in mij. Ze zetten mij zelf ook weer aan het denken. Bijvoorbeeld door hoe de ander erop antwoordt of reageert. Zo werkte...

Lees meer
Stilstaan bij de boodschap van dit moment

Stilstaan bij de boodschap van dit moment

Stilstaan bij de boodschap van het moment – wat hoor jij dan? Het is weer de tijd voor de kerst. Het lijkt wel het eind der tijden. Alles moet nog ‘even’ af voor dat we twee weken stil kunnen staan. Daarna begint een nieuw jaar. En dus moeten er nu zaken afgemaakt...

Lees meer
Tijd van nieuwe keuzes

Tijd van nieuwe keuzes

Tijd van nieuwe keuzes - ‘Waar zeg jij JA tegen?’ Andere tijden Zo in de post-Coronatijd en aan het einde van de zomervakantie – een periode waarin je van een afstandje naar je leven hebt kunnen kijken en hopelijk tot rust bent gekomen – valt mij een verandering op....

Lees meer
Maak jij je dromen waar? Ga aan de slag met je wensen

Maak jij je dromen waar? Ga aan de slag met je wensen

December is voor velen een maand om terug te kijken en vooruit te blikken. Wat is er van je wensen en voornemens van vorig jaar uitgekomen? Ga jij hier bewust mee aan de slag of zakt het al vanzelf weg in de loop van februari? TerugkijkenAls ik voor mezelf spreek, heb...

Lees meer
Vrijheid is gekozen hebben

Vrijheid is gekozen hebben

Het thema vrijheid is voor mij altijd belangrijk geweest en de laatste tijd weer op meerdere vlakken in mijn leven actueel. Natuurlijk het gevoel van vrij te zijn in de vakantie die lonkt; een revival van de hit Freedom van George Michael die ik zing met mijn vocal...

Lees meer
Wie ben je, en wat laat je van jezelf zien?

Wie ben je, en wat laat je van jezelf zien?

Je hebt het vast ook wel eens: dat een thema in een bepaalde periode in je leven heel sterk bij je aanwezig is. Waar je ook komt, het onderwerp dient zich aan. Dat had ik de afgelopen weken met het thema: wie ben je en wat laat je daarvan zien? Eigen identiteitDie...

Lees meer
Achter elk probleem zit een systeem

Achter elk probleem zit een systeem

Hoe ga jij om met een steeds terugkerende pijn of last in je lijf? Doe je dan aan symptoombestrijding met een pilletje of laat je onderzoeken wat er echt aan de hand is waardoor je er op de langere termijn geen last meer van hebt? Onder de oppervlakteDezelfde vraag...

Lees meer
Kun je goed ruziemaken?

Kun je goed ruziemaken?

‘Kun je goed ruzie maken?’ is een vraag die ik trek uit de kaartenset “Mag ik je wat vragen?”. Mooie vraag. Want wat is goed ruzie maken? Als mens en dus als groepsdier zijn we geneigd te houden van harmonie. Dat wat die harmonie kan verstoren, gaan we het liefst uit...

Lees meer
‘Je gaat het pas zien als je het doorhebt’

‘Je gaat het pas zien als je het doorhebt’

Volgende maand is het alweer een jaar geleden dat Johan Cruijff is overleden. Hoewel ik niet veel met voetbal heb – behalve dat ik bij de wedstrijden van mijn jongste zoon bloedfanatiek langs de kant meeleef – vind ik deze uitspraak van hem heel toepasselijk in mijn...

Lees meer
Permissie

Permissie

Het ene willen maar toch steeds weer het andere doenEen thema dat met grote regelmaat terugkomt tijdens mijn coaching sessies is ‘Het ene willen, maar toch steeds weer het andere doen’. Blijkbaar is verandering aanbrengen in je leven veel minder makkelijk dan het...

Lees meer