06-53208769 mail@maykesmit.nl

Echtscheidingsbegeleiding

Ben je aan het scheiden en heb je behoefte aan meer zicht op de onderlinge dynamiek en communicatie? Of ben je al gescheiden en heb je steun nodig om het verlies te verwerken? In deze gevallen kun je een afspraak maken met mij.

Tijdens het scheidingsproces

Op verwijzing van advocaat-mediators is het mogelijk voor individuele partijen en/of (ex)echtgenoten om in een aantal coachingssessies zicht te krijgen op de onderlinge patronen en dynamiek. Door systemische analyse kan de in de communicatie meespelende onderstroom boven tafel komen. Zo worden zaken bespreekbaar gemaakt waarvan de invloed eerder wel gevoeld is maar waarvan ieder zich nog niet bewust was. 

Het doel van de systemische coaching is om de patronen zichtbaar te maken en waar nodig en gewenst te gaan doorbreken. Dat gaat niet altijd zonder pijn of verdriet. Het beoogde resultaat is dat de communicatie onderling duurzaam effectief kan verlopen. In geval van echtscheiding kan de systemische coaching een mooie stap zijn in de overgang van partnerschap naar ouderschap.

Hiernaast zie je de vlog over Systemisch kijken naar relaties en conflicten; daarin ook interessante informatie voor als je in een scheiding zit 

Na de scheiding – scheidingsverwerking

Na een scheiding staat je hele leven op zijn kop. Alles in je leven verandert opeens. Om je in die tumult staande te houden, kan veel van je vragen. Of je nu degene bent die de scheiding hebt ingezet of niet. Een steuntje in de rug en een verwerkingsprogramma kan je helpen om zicht te krijgen op hoe het is gelopen en wat je kunt doen om er goed doorheen te komen. Afhankelijk van waar je staat, kun je onderdelen van mijn programma op maat volgen:

  • Zicht op de dynamiek in de relatie en het einde ervan
  • Verlies- en rouwverwerking – hechting en emoties
  • Zicht op communicatiepatronen en hoe je er anders mee om kunt gaan
  • Hoe kun je samen goed jullie ouderschap vorm blijven geven?
  • Hernieuwde kennismaking met de liefde, je verlangens en je omgeving

Voor meer informatie en het maken van een afspraak, mail naar: mail@maykesmit.nl of bel 06-53208769.

Test:
Wil je weten waar jij staat ten opzichte van je ex? Doe dan de test “hoe los ben je?’

Leestips:
Blogs die ik schreef op Damespraatjes geven een beeld van hoe ik werk.
Ook kun je mijn eerste boek ‘Los’ lezen; een roman over echtscheidingsverwerking.