06-53208769 mail@maykesmit.nl

Loopbaan / leiderschap

In je werk kun je op momenten behoefte hebben aan een sparringpartner die met je meekijkt naar je huidige situatie. Je bent net in een nieuwe baan en hebt daarbij wat steun nodig; of je bent toe aan een nieuwe baan en wil hulp bij je zoektocht. Of je wilt meer leren over diverse aspecten van (persoonlijk) leiderschap in je functie. Hoe ik je daarbij kan begeleiden, lees je op deze pagina.

Loopbaancoaching:

Op zoek naar een nieuwe baan
In een traject van 5 sessies leid ik je langs alle cruciale stappen in het proces:
– inzicht in het sollicitatieproces: van weten wat je wilt tot en met de salarisonderhandeling voor je nieuwe baan.
– wat past bij jou? Ontdek wat je wilt, wat je kunt en welke omgeving bij jou past.
– bouw aan je netwerk: ontdek de kracht en het belang van netwerken off- en online.
– C.V. en motivatiebrief: krijg feedback en tips voor een aantrekkelijk C.V. en een uitnodigende brief.
– bereid je voor op je sollicitatiegesprek: weet wat je kunt verwachten, oefen het gesprek en krijg feedback en tips op je performance.

Klaar voor de volgende stap?
Krijg je de kans om een vervolgstap te maken naar een coördinerende, aansturende of leidinggevende functie? Wil je daarbij ondersteuning te krijgen in de ‘soft skills’? In een leertraject van 5 sessies geef ik je handvatten om effectiever met je veranderende taken en positie om te gaan:
– stil staan bij de verandering: wat betekent de stap voor jou in termen van loslaten van oude taken en plek en voor welke nieuwe uitdagingen kom je nu te staan? Wat heb jij daarbij nodig?
– wat is jouw stijl van leidinggeven en welke stijl vraagt je team?
– welke communicatiestijl heb je en welke andere stijlen kun je tegenkomen?
– hoe geef en ontvang je feedback?
– omgaan met conflictsituaties: hoe zorg je ervoor dat je conflicten kunt voorkomen of goed kunt oplossen?

De Loopbaancoaching-sessies kan ik 1 op 1 houden en duren dan 1,5 uur per sessie, of in de vorm van 5 workshops van 3 uur met 6-10 deelnemers in company. Tarief voor particulieren is: €150,- excl 21 % BTW per uur; het tarief voor werkgevers bij individuele sessies: €175,- excl 21 % BTW per uur. Voor de workshop in company maak ik na intake een offerte op maat.

‘Het traject met Mayke heeft me meer opgeleverd dan ik had verwacht. Ik heb meer zelfkennis en zelfvertrouwen gekregen en ik werd gesterkt in het gevoel mezelf te mogen zijn.’

Leiderschapstrainingen
Wil je groeien in je leiderschap of wil je als manager je leidinggevenden een boost geven aan de wijze waarop zij met hun mensen communiceren en hoe zij hen aanspreken en aansturen? Met diverse inzichten, modellen en veel praktische oefening verzorg ik een training op maat in een individueel traject of voor een groep. Modellen en thema’s waarmee ik werk zijn onder meer:

DISC: met dit gedragsvoorkeuren model krijg je snel inzicht in de voorkeursstijlen van het gedrag van mensen en leer je hoe je daarop kunt inspelen met je eigen houding en gedrag.

MapsTell: MapsTell geeft een mooi overzicht van gedrag, uitdagingen en valkuilen van jou en/of je team; op de kaart en vloermat kun je ook letterlijk op avontuur gaan. Kijk voor meer informatie op mapstell.com en ontdek hier wat jouw plek is op de Wereld van Verschil!

Teamrollen: hiermee leer je welke rollen er te verdelen zijn in een effectief en divers team en ontdek je wie je in je team het beste waarvoor kunt inzetten.

Communicatiepatronen: met behulp van inzichten uit de Transactionele Analyse en Emotionally Focused Therapy krijg je zicht op dynamiek en patronen tussen mensen in de communicatie, waarmee je leert die te verbeteren.

Situationeel Leiderschap: met behulp van het model over Situationeel Leiderschap krijg je zicht op welke leiderschapsstijl je in welke situatie het beste kunt toepassen. Je leert je eigen set aan stijlen te verruimen en te schakelen in stijl afhankelijk van de behoefte van de situatie.

Feedback: hoe geef en ontvang je feedback op een effectieve wijze? Hiermee leer je de inhoud van de persoon te scheiden en de boodschap helder over te brengen of open te ontvangen.

Systemische principes: aan de hand van een aantal systemische principes/wetmatigheden kun je leren kijken wat zich afspeelt in de onderstroom in relaties en bij veranderingsprocessen. Dat geeft veel informatie waarop je in de bovenstroom kunt inspelen om elkaar beter te bereiken of een verandering effectiever te laten verlopen.

Rake Vragen: als je het niet belemmert, stroomt het vanzelf. Met Rake Vragen maak je belemmeringen zichtbaar en weet je hoe de beweging weer terug te brengen.

Op aanvraag breng ik op basis van een intakegesprek een op maat gemaakte offerte uit.
Afhankelijk van de inhoud, omvang en duur van de opdracht, werk ik samen met ervaren trainers, adviseurs en coaches. Ik kan gebruik maken van een uitgebreid netwerk.

‘Mayke weet een prettige en veilige sfeer te creëren. Ze is prettig in de omgang ondanks dat ze ook de vinger op de zere plek weet te leggen.’