06-53208769 mail@maykesmit.nl

Relatiecoaching

In een liefdesrelatie kun je in de spiegel kijken van je eigen leerlandschap
Een relatie met een liefdespartner kan heel fijn zijn en je kunt er ook patronen opbouwen die maken dat het niet lekker loopt. Wil je binnen je relatie zicht krijgen op jullie onderlinge dynamiek? Dan is relatiecoaching een goede zet. Je hoeft niet te wachten tot er problemen zijn, maar ook als je samen start , is het zeer leerzaam om te onderzoeken wat je bij elkaar kunt tegen komen.

In deze vlog zie je hoe ik Systemisch kijk naar relaties en conflicten in mediation. Diezelfde kijk hanteer ik in relatiecoaching. 

In een aantal coachingssessies kun je zicht te krijgen op de onderlinge patronen en dynamiek. Wat je van huis uit geleerd hebt, neem je mee in de rest van je leven. Als een soort blauwdruk heeft het invloed op de keuze voor je werk en je liefdespartner. Door systemische analyse kan de in de communicatie meespelende onderstroom boven tafel komen. Zo worden zaken bespreekbaar gemaakt waarvan de invloed eerder wel gevoeld is maar waarvan ieder zich nog niet bewust was. 

Het doel van de systemische relatiecoaching is om de patronen zichtbaar te maken en waar nodig en gewenst te gaan doorbreken. Dat gaat niet altijd zonder pijn of verdriet. Het beoogde resultaat is dat de communicatie onderling duurzaam effectief kan verlopen. In mijn vlog hieronder kun je zien hoe ik systemisch kijk naar relaties en conflicten. 

Ook als je partner niet mee wil komen, kun je individueel in elk geval je eigen aandeel onderzoeken in de relatie. Wanneer jij vervolgens ander gedrag gaat vertonen, heeft dat hoe dan ook effect op de je partner en de relatie.

Voor meer informatie en het maken van een afspraak, mail naar: mail@maykesmit.nl of bel 06-53208769.

Op Damespraatjes heb ik jarenlang blogs geschreven over relaties en echtscheiding. De beschreven casuïstiek geeft een mooi beeld van wat relatiecoaching kan betekenen en opleveren.

Lees hier blogs van mij over relaties, ouderschap en scheiding; veelal met een nuttige tip of vraag die aanzet tot (zelf)reflectie.