06-53208769 mail@maykesmit.nl

Boeken Mayke Smit

Dynamieken ontrafeld aan de mediationtafel

Systemisch coach Mayke Smit: mediators kunnen veel baat hebben bij het bovenhalen van de onderstroom in het oplossen van conflicten

Mediators die hebben geleerd te kijken met een systemische bril en systemische en communicatiepatronen kunnen benoemen en bespreken zijn beter in staat om tot duurzame oplossingen te komen. Over hoe ze dat kunnen doen, schreef Mayke Smit een boek met inzichten en praktische tips voor toepassing in zaken als echtscheidingen, arbeidsconflict of burenruzie. Ook interessant als je niet met tafelopstellingen wil werken of voor anderen met belangstelling op het gebied van relaties en conflicten.

Bestel jouw exemplaar hier
Nederlands: bestellen
Engels: bestellen bij bol of bij Amazon

Trailer Dynamieken ontrafeld aan de mediationtafel:

Van je moeder moet je het hebben, Van je dochter kun je het krijgen

Een volwassen dochter vraagt zich af welk effect de intieme band met haar moeder heeft gehad op haar leven, seksualiteit en relaties. Dat is de aanleiding voor een spannende zoektocht op Ibiza die zij met haar moeder aangaat. Moeder en dochter begeven zich daartoe in soms schrijnend schurende, maar openhartige en intieme gesprekken in een week samen op het eiland van de liefde.

Dit boek durft af te rekenen met het beeld dat een moeder onaantastbaar en heilig zou moeten zijn en daarom gespaard moet worden. De vraag dringt zich op hoe het kan dat een band die zo hecht is ook zo kwetsbaar kan zijn. Voor iedere dochter die meer gelijkwaardigheid wil bereiken met haar moeder. Voor iedere moeder die graag de relatie met haar dochter wil verrijken of verbeteren.

Bestellen

Meer informatie over dit boek vind je via deze link: Klik hier

 

Trailer van je moeder moet je het hebben, van je dochter kunt je het krijgen

Ins & Outs van het Moeder-Dochtergesprek

Als verdiepende aanvulling op het boek Van je moeder moet je het hebben, van je dochter kun je het krijgen: Ins & Outs van het Moeder-Dochtergesprek. Dat is overal verkrijgbaar en te bestellen via deze link.

Ins & Outs van het Moeder-Dochtergesprek bestaat uit:

Hoe zit het bij andere moeders en dochters?
Ontwikkelingsfasen tussen moeders en dochters
Over hechting en de winst van het verdiepende gesprek
Tips voor dochters en moeders die het gesprek met elkaar aan willen gaan
Oefeningen en theoretische achtergronden
Vragenlijst voor dochters en moeders
Uitgebreide literatuurlijst

Meer informatie over de boeken, de auteurs en lezingen: Klik hier

Los

De intelligente en zelfbewuste Floor lijkt haar leven na de scheiding weer aardig op de rails te hebben. Zij zit echter nog gevangen in haar verdriet en boosheid. Maar als ze deelneemt aan de training ‘Je leven na een echtscheiding’, hervindt ze zichzelf aan de hand van de thema’s die daar aan bod komen. Floor komt erachter dat zij in haar leven bepaalde patronen heeft opgebouwd die bijdragen aan het mislopen van haar relaties. En dat het beleven van haar grootste nachtmerrie haar ook kan helpen om dichterbij zichzelf en haar droom te komen.

Geen ander boek laat je op die manier beleven wat zo’n training met je doet. Een herkenbaar verhaal over een vrouw die zichzelf terugvindt in het verwerkingsproces van haar scheiding.

 

Voor meer informatie over het boek, de trailer, recensies en interviews: klik hier
Voor de test ‘Hoe los ben je’: klik hier

 

Vertaald werk

De kunst van Holding Space – lessen in liefde, loslaten en leiderschap

In opdracht van uitgeverij Het Noorderlicht heb ik samen met Pasha Elstak het boek The art of Holding Space van Heather Plett vertaald naar het Nederlands.

Een ondersteunend, praktisch handboek voor iedereen die op de beste manier wil leren om voor zichzelf en anderen holding space te houden. Holding Space is het compassievol getuige zijn, accepteren en steunen van iemand zonder oordeel, terwijl jij je grenzen en gevoel van eigenwaarde behoudt.

“In een wereld die steeds complexer aanvoelt, met een toekomst die steeds onzekerder lijkt, is er een wezenlijke behoefte aan meer mensen die hun vermogen vergroten om holding space voor zichzelf en anderen te houden. “

Voor meer informatie over het boek en om hem te bestellen: klik hier

Podcast van Outcast over ‘De kunst van Holding Space’: Simon van der Veer van Outcast nodigde Pasha Elstak en mij uit om in zijn podcast te praten over ‘De Kunst van Holding Space’. Dat werd een heel boeiend gesprek! Luister naar wat we vertellen en naar de door ons gekozen muziek op Spotify: klik hier