06-53208769 mail@maykesmit.nl

‘Van je moeder moet je het hebben, van je dochter kun je het krijgen’

Openhartige gesprekken over relaties, seksualiteit en vrouw-zijn

Een waargebeurd avontuur dat zich laat lezen als een roman en dat de moeder-dochterrelatie beschrijft vanuit het perspectief van zowel de dochter als de moeder. Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel en via deze link. Ins & Outs van het Moeder-Dochtergesprek is als de verdiepende aanvulling op het boek eveneens overal verkrijgbaar! Kijk hier of op de pagina Ins & Outs voor meer informatie en om het te bestellen.

Nieuws!

Moeder – dochter relatie – een proces in beweging

Het is alweer even geleden dat we van ons hebben laten horen. Dat kwam onder andere door Corona dat we niet live onze workshops konden laten doorgaan. Toch is onze relatie niet stil blijven staan. De steen rolde ondertussen verder. De verdieping en wie we meenemen ook. Lees hoe Mayke hierover schrijft en ook Alices verhaal.

Jij/jullie ook? Wil jij onderzoeken of en hoe jij een beweging kunt gaan maken met of ten opzichte van jouw moeder en/of dochter?
In november 2022 gaven we voor het eerst sinds Corona weer live samen de moeder-dochter workshop.
Kijk in de agenda voor meer informatie en meld je aan via een mail aan ons.

Online workshop bij Het Noorderlicht

Op 20 mei 2022 hebben we samen een online workshop Moeder-dochter gegeven bij Het Noorderlicht. Mocht je interesse hebben in wat je daar hebt gemist, dan is de video opname via Het Noorderlicht verkrijgbaar.

Over de presentaties in de Boekenweek 2019:

Tijdens de Boekenweek 2019 met het thema De moeder de vrouw hebben we in 5 steden in het land boekpresentaties gehouden met voordracht, zang en in sommige gevallen een verdiepend gesprek. In 3 steden hebben we ons boek mogen aanbieden aan bekende psychologen die vervolgens hun visie gaven op het boek: Herman de Mönnink, Karin Wagenaar en Marijke Arendsen Hein.

“Over de Tao van de moeder-dochterrelatie”

Tijdens de boekpresentatie op 22 maart in Haren sprak Herman de Mönnink – grondlegger van de Verlieskunde in Nederland – mooie woorden over het boek.

‘Een boeiend, inspirerend en hoopvol boek. Alice en Mayke laten zien hoe zij die ongezonde patronen op de snijtafel leggen en ontrafelen en als overlevingspatronen bij het afval proberen te dumpen.’

Lees hier zijn speech.

“Juist de impliciete, onbewuste zaken onderzocht”

Karin Wagenaar – voorzitter van EFT Nederland – schreef een voorwoord in ons boek. Op 28 maart ontving zij in Den Haag symbolisch een eerste exemplaar. Daarbij sprak zij ons en het publiek toe.

‘Groei ontstaat als er nieuwsgierigheid en openheid is naar het verhaal van de ander.’

‘Resultaat van die zoektocht is een mooie balans tussen onafhankelijkheid en betrokkenheid. Een gelijkwaardig contact tussen twee autonome, liefdevolle vrouwen die niet bang zijn voor het verschil.’

Lees hier haar speech.

“Paradox: open contact bevestigt authenticiteit”

Marijke Arendsen Hein – psychotherapeut en opleider aan de TA-academie – schreef een aanbeveling voor ons boek en sprak in Amsterdam op 30 maart onder meer de volgende woorden:

‘Door dit open contact met elkaar aan te durven (…) ga je ervaren hoe je daarmee juist je eigen individualiteit en je eigen authenticiteit versterkt en bevestigt.’

Lees haar speech hier.

Over het boek:

Een volwassen dochter vraagt zich af welk effect de intieme band met haar moeder heeft gehad op haar leven, seksualiteit en relaties. Dat is de aanleiding voor een spannende zoektocht op Ibiza die zij met haar moeder aangaat. Moeder en dochter begeven zich daartoe in soms schrijnend schurende, maar openhartige en intieme gesprekken in een week samen op het eiland van de liefde.
Dit boek durft af te rekenen met het beeld dat een moeder onaantastbaar en heilig zou moeten zijn en daarom gespaard moet worden. De vraag dringt zich op hoe het kan dat een band die zo hecht is ook zo kwetsbaar kan zijn. Voor iedere dochter die meer gelijkwaardigheid wil bereiken met haar moeder. Voor iedere moeder die graag de relatie met haar dochter wil verrijken of verbeteren.

Boektrailer

Mayke Smit


Mayke Smit (1968), de dochter, is senior trainer/systemisch coach en begeleidt professionals in hun persoonlijke groei en teams in transformatieprocessen. Haar debuut is de roman ‘Los’.

lees verder

Alice Altink


Alice Altink (1947), de moeder, is individueel-, groeps- en relatietherapeut gespecialiseerd in EFT, TA en Verlieskunde. Eerder verscheen van haar hand ‘Gedeeld Verlies’.

lees verder

Aanbevelingen:

“Ik wens van harte dat meer moeders en dochters de moed opvatten om elkaar zo openhartig en respectvol te willen begrijpen! Een prachtig en dapper boek”

Karin Wagenaar

voorzitter van de Stichting EFT Nederland, auteur van Relaties, Hoe doe je dat?

Het ontroert, inspireert en spoort me aan om mijn eigen moeder-dochter band onder de loep te nemen”

Marijke Arendsen Hein

psychotherapeut en opleider aan de TA-academie, auteur van o.a. Klein LevensABC

“Intrigerend en fraai geschreven verslag van een moeder en dochter die de verkreukelde kaarten van het verleden op tafel gooien tijdens een weekje Ibiza. Verwijdering en toenadering; het broeit werkelijk op elke pagina. Pijnlijk en ontroerend eerlijk, zet het je als lezer aan het denken over je eigen familiebanden, over de generatieverschillen. Ambigue. Complex. Dit boek, met gesprekken over seksualiteit, liefde, onmacht, scheiden en loyaliteit, raakt ons allemaal, mij zeker.”

Roelof Broekman

auteur van o.a. Partycrash en Braincrash