06-53208769 mail@maykesmit.nl

Mayke Smit

Oorspronkelijk opgeleid en werkzaam als jurist, is Mayke Smit (1968) een zelfstandig trainer/coach, werkend vanuit het gedachtengoed van Systemisch Werk waarin ze meerdere opleidingen volgde. Ze begeleidt professionals in hun persoonlijke groei en relatie(s) en teams in transformatieprocessen.
Mayke heeft tijdens het schrijven van haar debuut Los – een roman over echtscheidingsverwerking die in 2014 verscheen – een programma ontwikkeld voor scheidingsverwerking en geeft workshops Systemisch werken aan mediators. Tevens is zij supervisor en intervisiebegeleider voor mediators en coaches.
Mayke zingt in diverse verbanden: acapella in quintet Seacret, soul&funk in de band Out of Office en popcovers in the Sun Flower Power band.
Zij is moeder van twee zoons. Als kind van gescheiden ouders, is zij zelf ook gescheiden.

LINKS:

Website: https://www.maykesmit.nl

Boek Los: https://www.uitgeverijdebrouwerij.nl/boeken/los-of-hoe-verwerk-je-een-scheiding/

Alice Altink

Alice Altink (1947) werkt samen met haar partner en collega in hun eigen praktijk voor relatie-, groeps- en individuele psychotherapie, gestoeld op onder andere Transactionele Analyse (TA) en Emotionally Focused Therapy (EFT). Haar specialisaties zijn verlieskunde en partner-relatietherapie.
Na de dood van haar vader emigreerde zij als jong kind naar Indonesië en Australië waarna ze terugkeerde naar Nederland. Met haar jeugdliefde kreeg Alice drie kinderen, rond haar twintigste en woonde ze een tijdje in Amerika, waar ze de hippietijd volop beleefden.
Ze is gescheiden en hertrouwd. Met haar huidige partner geniet ze zeer van hun zes kleinkinderen.
Naast haar werk is Alice zangeres en zingt zij jazzstandards, luister- en meezingliedjes. Ze bracht in eigen beheer vier CD’s uit.
Alice schreef Gedeeld Verlies in 1991, als een van de eerste boeken voor leken over de verschillende soorten verlies en rouw en ze schrijft af en toe artikelen.

LINKS:

Website: alicealtink.nl

Boek: Gedeeld Verlies

EFT: https://www.eft.nl/