06-53208769 mail@maykesmit.nl

Moeder-dochter coaching

Wil jij de band met je moeder of dochter versterken? Wil je als dochter juist wat meer ruimte zonder je moeder te kwetsen en zonder haar liefde te verliezen? Je kunt bij mij het gesprek dat je met je moeder wilt hebben, onderzoeken en voorbereiden en ook onder mijn begeleiding voeren. Dat geldt overigens ook voor moeders en zonen of vaders en dochters. Op deze pagina lees je er meer over.

Samen in gesprek onder mijn begeleiding

Met je moeder of je dochter kun je gesprekken voeren om jullie relatie te bespreken. Misschien wil je elkaar vragen stellen die je nooit hebt durven stellen, of iets vertellen wat je nog dwars zit van vroeger. Maar je bent bang dat als je dat zonder voorbereiding of begeleiding doet, het niet zal kunnen worden gehoord door de ander. Of dat het tot onbegrip en ruzie zal leiden. Kom dan meteen samen of eerst ieder apart bij me langs om te onderzoeken wat je uit het gesprek (of de gesprekken) wilt halen en wat je wilt vertellen. 

De sessies geven je inzicht in de patronen die tussen jullie spelen en geven je handvatten om te onderzoeken hoe je ten opzichte van elkaar stond en staat. Om te ervaren of je daarin nog een stap wilt zetten en het gesprek met elkaar wil aangaan.

In mijn begeleiding deel ik met je hoe ik met mijn moeder het verdiepende gesprek ben aangegaan. Ik geef je inzicht in de dynamiek die tussen moeders en dochters kan bestaan, welke ontwikkelfasen dochters ten opzichte van hun moeders doormaken en waar jij of jullie staan. Je krijgt tips over wat je kunt doen om jullie relatie te onderzoeken en desgewenst met elkaar bespreekbaar te maken. Daarna kun je besluiten het gesprek zelf of onder mijn begeleiding aan te gaan.

Met mijn moeder schreef ik over de gesprekken die wij tijdens onze reis op Ibiza hebben gehad in ‘Van je moeder moet je het hebben, van je dochter kun je het krijgen’

Ook tussen vaders en dochters en moeders en zonen

Niet alleen met moeder-dochter dynamiek kun je bij me terecht. Ik begeleid ook gesprekken tussen vaders en dochters of moeders en zonen. Wanneer ze het contact met elkaar om wat voor reden dan ook zijn kwijtgeraakt of wanneer er belemmeringen aan het contact in de weg staan. Bijvoorbeeld na een scheiding of overlijden van de andere ouder. Als je wilt weten of ik ook in jouw situatie iets kan betekenen, mail of bel me dan voor een verkennend gesprek. 

In het boek ‘Ins & Outs van het Moeder-dochter-gesprek’ lees je tips en oefeningen om te onderzoeken of jij ook het confronterende gesprek aan wilt gaan met jouw moeder (of vader).