06-53208769 mail@maykesmit.nl

Systemisch werk voor coaches

Bij systemisch coachen kijk je naar de individu in relatie tot de systemen waar die deel van uitmaakt. Samen met je coachee onderzoek je dynamieken uit de familie van herkomst, partnerrelatie(s), en/of werkomgeving met als doel om daar waar de coachee of het systeem vast zit weer beweging te creëren. Wil je dat leren? Volg dan de training of kom voor supervisie naar mij toe.

Training Systemisch werken met tafelopstellingen voor coaches

Voor professionals die met mensen werken is het belangrijk te weten wat er in de interactie en onderlinge dynamiek tussen mensen gebeurt. In deze training krijg je kennis over de werking van systemen en patronen. Je leert over de dynamiek op meerdere niveaus: die van het individu uit de familie van herkomst, die binnen een relatie of ander systeem en de dynamiek in de coaching met jou erbij.

Het is belangrijk je bewust te zijn van het feit dat jij als coach eveneens de dynamiek die je kent uit jouw eigen familiesysteem meeneemt. Die dynamiek beïnvloedt namelijk ook weer de interactie die jij met jouw coachees of opdrachtgevers hebt en daarmee de effectiviteit van jouw bijdrage aan het resultaat. In de training zal daar dan ook mee gewerkt worden.

Vervolgens komt in de training aan bod hoe je met het gebruik van tafelopstellingen in coaching de systemische patronen in de interactie onderzoekt en bespreekbaar maakt, en hoe je nieuwe context kunt creëren.

Daarbij komen ook jouw eigen casuïstiek en praktijk aan bod. Bij de oefeningen en nabesprekingen krijgen de deelnemers uitgebreid de gelegenheid om ervaring en kennis met elkaar uit te wisselen. Voor meer informatie lees je hier de flyer. Interesse?

In deze vlog leg ik uit hoe ik systemisch kijk naar relaties en conflicten bij mediation. Het geeft je al een beeld van het gebruik van tafelopstellingen in begeleiding en van de drie dynamieken die ik ook binnen de coaching hanteer.

Supervisiebegeleiding voor coaches
Ben je als coach bezig met systemisch werken en heb je behoefte aan supervisie? Met mij kun je je casuïstiek bespreken en samen onderzoeken we je vraagstuk met behulp van tafelopstellingen of andere werkvormen, zoals bijvoorbeeld het emotielandschap of hartenhuis. Op deze wijze kijken naar spelende vraagstukken, brengt een nieuw licht op de zaak en geeft mogelijkheden voor een andere aanpak. Het is leren op meerdere niveaus: niet alleen rationeel op kennisniveau, maar ook emotioneel op gevoelsniveau. En niet alleen op het niveau van wat zich bij je coachee(s) afspeelt, maar ook op het niveau van wat er gebeurt tussen de coachee en jou , en in jou zelf. Interesse? Maak een afspraak voor een intake.

                     Boekentips

Naast de boeken die ik zelf heb geschreven die je vindt op de pagina Boeken, is het aan te raden om de volgende boeken te lezen als je geïnteresseerd bent in Systemisch coachen:
De Fontein – Els van Steijn; Systemisch coachen – Jan Jacob Stam & Bibi Schreuder; Rake Vragen – Siets Bakker; Systemisch Wijzer van Siets Bakker & Leanne Steeghs; Vonken van verlangen – Wibe Veenbaas & Joke Goudswaard; Systemisch Transitiemanagement van Maaike Thiecke & Bianca van der Zeeuw