Voorstellen

Mijn jeugdheld is detective Columbo. Zoals hij werkt is hoe ik coach. Dicht op de huid en ontmaskeren waar het werkelijk om gaat. Doortastend, scherp en confronterend met compassie en oog voor verlangen. Dat levert altijd nieuwe inzichten en mogelijkheden op. Na de ontknoping kun jij weer verder.

Oorspronkelijk opgeleid en werkzaam als jurist bij diverse overheidsinstanties, ben ik nu al vele jaren zelfstandig trainer en coach werkend vanuit het gedachtengoed van Systemisch werk. Daarin ik volgde ik meerdere trainingen en opleidingen oa bij Phoenix, Heilig Vuur, School voor coaching, Rake Vragen en Bert Hellinger Instituut. Ik begeleid professionals in hun persoonlijke groei en relatie(s) en teams in hun samenwerking of veranderprocessen.

Tijdens het schrijven van mijn debuut Los (2014) - een roman over echtscheidingsverwerking - ontwikkelde ik tevens een programma voor scheidingsverwerking, en coachte gescheiden stellen en mensen met relatieproblemen. Inmiddels ben ik erkend en geregistreerd intervisiebegeleider voor advocaten en mediators (vFAS en NOvA) en en bij het CRKBO als docent. Bij Merlijn groep en Netherlands Business Academy geef ik trainingen Systemisch werken voor mediators en Systemic approach in Mediation. Mijn laatste boek Dynamieken ontrafeld aan de mediationtafel - inzicht in systemische en communicatiepatronen binnen relaties en conflicten (2020; tevens vertaald naar het Engels) biedt inzichten en praktische tools bij conflictbemiddeling.

Samen met Jan van Zwieten e.a. ontwikkelde ik de Teamstar scan en het Teamstar Ontwikkelspel. 
Ik ben daarnaast gecertificeerd MapsTell guide en kwaliteitsmanager van de unit Coaching bij Merlijn.
In 2021 vertaalde ik in opdracht van uitgeverij Het Noorderlicht samen met Pasha Elstak 'The art of Holding Space' van Heather Plett: De kunst van Holding Space - lessen in liefde, loslaten en leiderschap.

Hieronder lees je meer over mijn loopbaan, mijn schrijverschap en privé.

 

Mijn loopbaan
Na mijn studie Nederlands recht aan de Universiteit van Amsterdam, heb ik als jurist gewerkt bij de Kinderrechtswinkel in Amsterdam, het arrondissementsparket in Alkmaar, de Nationale ombudsman en de directie Politie van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Gaandeweg kwam ik erachter dat de juridische rol niet meer bij mij paste. Juist de persoonlijke ontwikkeling van mensen sprak me aan. Ik heb onder andere de opleiding Counselling en Coaching bij de Academie voor Counselling en Coaching gedaan en bij de School voor Coaching conflictcoaching en teamcoaching. In die periode werkte ik als consultant bij het bureau Landelijk Management Development (bLMD) politie en brandweer en daarnaast als zelfstandig loopbaan- en conflictcoach. Bij bLMD heb ik veel potentials verder geholpen in hun persoonlijke en leiderschapsontwikkeling. Met Ilone Blaauw heb ik vervolgens Dubbel Raak opgericht; als trainer en coach hebben wij opdrachten uitgevoerd op het gebied van leiderschap in organisaties en samenwerking in teams. Samen volgden we de opleiding Systemisch Werken voor professionals bij Heilig vuur.

In de zomer van 2013 ben ik mede door het ontstaan van het boek Los opnieuw voor mezelf begonnen met Mayke Smit, Training, Coaching & Advies. Vandaaruit deed ik onder meer interim-opdrachten als Career Services Manager en Trainer Leadership Development bij Duisenberg school of finance en de Vrije universiteit van Amsterdam. Sinds 2014 ben ik geregistreerd als docent bij het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Daarnaast richtte ik me steeds meer op de begeleiding van mensen en organisaties in transities. In 2013-2014 volgde ik de verdiepingsopleiding De Maskermaker bij Phoenix Opleidingen en in 2016 de verdiepingsopleiding Relatie als spiegel bij datzelfde instituut. Sindsdien ben ik lid van de Ethische Code van Phoenix Opleidingen.

De door mij ontwikkelde training 'Sterker uit je scheiding' leidde tot het geven van workshops Systemisch werken aan mediators en echtscheidingsprofessionals. Vandaar uit ben ik eveneens intervisiebegeleider geworden voor vFAS-advocaat/mediators waarvoor ik sinds 2016 bij de vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS) ben erkend en geregistreerd en sinds 2020 ook bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). Bij Merlijn groep en Netherlands Business Academy bied ik mijn trainingen Systemisch werken voor mediators / Systemic approach in Mediation op open inschrijving aan.

Sinds 2018 ben ik gecerticifeerd trainer in DISC en MapsTell. In 2019 startte ik in samenwerking Teamstar en de Teamstar scan.
In 2020 was ik Rake Vragen coach. Sinds eind 2020 heb ik een parttime opdracht als kwaliteitsmanager Unit Coaching bij Merlijn.   
In 2021 volgde ik bij Bert Hellinger Instituut de internationale online training Organizational Constellations for Family Constellators, en bij Merlijn de basistraining Conflictadviseur. 

Schrijver
In 2014 debuteerde ik met de roman Los en in 2019 verschenen 2 boeken die ik samen met mijn moeder Alice Altink schreef: Van je moeder moet je het hebben, van je dochter kun je het krijgen en Ins & Outs van het Moeder-Dochtergesprek. Met haar geef ik ook workshops voor moeders en dochter die hun relatie willen verrijken. Meer informatie vind je hier. In 2020 verscheen het boek Dynamieken Ontrafeld aan de mediationtafel - inzichten in systemische en communicatiepatronen binnen relaties en conflicten dat tevens is vertaald naar het Engels. Jarenlang schreef ik maandelijks een blog op Damespraatjes over relatie- of scheidingscasuïstiek. Vanaf eind 2020 schrijf ik artikelen op Mr-online. In 2021 vertaalde ik in opdracht van Uitgeverij Het Noorderlicht samen met Pasha Elstak het boek 'The art of Holding Space' van Heather Plett naar het Nederlandse De kunst van Holding Space - lessen in liefde, loslaten en leiderschap.

Privé
Jarenlang heb ik swinging a-capella gezongen in kwartet 4-tune en in quintet Vocal group Seacret en soulvolle covers in de gelegenheidsband The Sun Flower Power ofwel Guilty Pleasure band. Die laatste komt nog steeds samen als er een feest is; daarnaast zing ik op eigen-wijze individueel begeleid door piano of gitaar. Ik woon in Den Haag, samen met mijn zoons Tobias (2002) en Gideon (2006). Verder wandel of jog ik graag in de duinen of op het strand, SUP ik op zee en heb ik net mijn golf-vaardigheids-bewijs gehaald.