Blogs Mayke Smit


Wie ben je en wat laat je van jezelf zien?
Je hebt het vast ook wel eens: dat een thema in een bepaalde periode in je leven heel sterk bij je aanwezig is. Waar je ook komt, het onderwerp dient zich aan. Dat had ik de afgelopen weken met het thema: wie ben je en wat laat je daarvan zien? 
Lees verder


Loopbaan-pad versperd: wat nu?
Je kent het allemaal wel: je had een route voor jezelf uitgestippeld en opeens blijkt de weg versperd te zijn. Je kunt niet meer verder. Wat nu? Er zijn verschillende opties. Je blijft stilstaan en wacht tot er een oplossing komt. Misschien roep je om hulp.e hebt het vast ook wel eens: dat een thema in een bepaalde periode in je leven heel sterk bij je aanwezig is. Waar je ook komt, het onderwerp dient zich aan. Dat had ik de afgelopen weken met het thema: wie ben je en wat laat je daarvan zien? Lees verder


Achter elk probleem zit een systeem
Achter elk probleem zit een systeem Hoe ga jij om met een steeds terugkerende pijn of last in je lijf? Doe je dan aan symptoombestrijding met een pilletje of laat je onderzoeken wat er echt aan de hand is waardoor je er op de langere termijn geen last meer van hebt?
Lees verder


Kun je goed ruziemaken?
‘Kun je goed ruzie maken?’ is een vraag die ik trek uit de kaartenset “Mag ik je wat vragen?”. Mooie vraag. Want wat is goed ruzie maken? Als mens en dus als groepsdier zijn we geneigd te houden van harmonie. Dat wat die harmonie kan verstoren, gaan we het liefst uit de weg.
Lees verder


‘Je gaat het pas zien als je het doorhebt’
Volgende maand is het alweer een jaar geleden dat Johan Cruijff is overleden. Hoewel ik niet veel met voetbal heb – behalve dat ik bij de wedstrijden van mijn jongste zoon bloedfanatiek langs de kant meeleef – vind ik deze uitspraak van hem heel toepasselijk in mijn coaching en trainingen.
Lees verder


Permissie 
Een thema dat met grote regelmaat terugkomt tijdens mijn coaching sessies is ‘Het ene willen, maar toch steeds weer het andere doen’. Blijkbaar is verandering aanbrengen in je leven veel minder makkelijk dan het lijkt. Willen en verlangen alleen lijken vaak niet genoeg.
Lees verder