(Nieuwe) baan? Start bij jezelf! – september 2015

Zoek je een (nieuwe) baan? Start bij jezelf!

Van binnen naar buiten

De afgelopen maand heb ik bij Career Services FEWEB van de Vrije Universiteit Amsterdam flink wat studenten in workshops geholpen bij hun zoekvraag naar de ideale baan. Wat opvalt is dat zij zich daarbij vooral laten leiden door welke banen er nú beschikbaar zijn. Als de functie ze wat lijkt, vragen ze zich af of ze aan de genoemde verwachtingen kunnen voldoen om vervolgens te solliciteren. Je zou kunnen zeggen dat dit de ‘van buiten naar binnen’-methode is. Maar het kan ook andersom. Een sollicitatie is immers een kwestie van vraag én aanbod. In plaats van alleen te zien of jij past in een functieplaatje kun je beter eerst je eigen gewenste profiel maken en vervolgens een daarbij passende plek vinden. Dan weet je namelijk ook of je er echt gelukkig zult worden. Hetzelfde geldt voor mensen die een baan hebben en weer aan een nieuwe uitdaging toe zijn. Waar te beginnen? Een paar tips.

kruispuntSterk én leuk
Ontdek eerst waar je goed in bent en wat je beter niet moet doen: je sterktes en zwaktes. Een valkuil van mensen die veel dingen goed kunnen, is dat ze werk gaan doen waar ze weliswaar goed in zijn, maar waarop ze al gauw uitgekeken raken. Het is dus zaak te weten wat je goed kunt en waar je niet genoeg van kunt krijgen. Vertel eens aan een vriend of collega over een project dat je hebt gedaan waar je veel energie van hebt gekregen. Vraag de luisteraar om uit je verhaal te destilleren wat jij noemt aan werkzaamheden of taken die je daar hebt verricht en onderzoek samen welke kwaliteiten je daarvoor hebt benut. Dit kan je al veel informatie geven voor het profiel van je droombaan.

Cultuur en waarden
In werk is niet alleen wát je doet belangrijk, ook de omgeving en met wie of waarvoor je het doet spelen een grote rol bij werkplezier. Ben jij een teamspeler of hou je ervan om zelfstandig te werken? Kom jij het best tot je recht in een grote organisatie of een klein kantoor? Wil je kunnen doorgroeien bij dezelfde werkgever en werken in een omgeving waar ambitie wordt gedeeld? Wie is je klant en wat het product of de dienst waaraan jij een bijdrage wilt leveren? Hoeveel uur per week wil je werken en ben je bereid tot overwerk of om te reizen? Veel vragen waarop je misschien niet direct het antwoord kent, maar die zeker relevant zijn om te weten of je ergens op je plek bent.

En dan de boer op!

Als je weet wat je wilt, kun je gerichter zoeken. Ga eens met wat mensen praten die werken bij organisaties die je aanspreken. Je kent vast wel iemand die iemand kent die… Zo kun je polsen of de functie die jou past daar is; of de uitstraling van die organisatie klopt met het beeld dat je had en met jouw ideale werkplek. Bovendien laat je meteen zien wie je bent en wat je zoekt. Zo kom je krachtig over en kunnen ze aan je denken als er een vacature is. Of hebben ze iemand in hun netwerk die je weer verder kan helpen.

Volgens mij kun je hiermee zelf al lekker aan de slag. Mocht je nog meer individueel gerichte hulp of feedback willen, denk dan eens aan een gesprek met een loopbaancoach.

Terug naar blogs