Wil je verandering? Begin bij jezelf! – januari 2016

Wil je verandering? Begin bij jezelf!

Strategie of belemmering?
Januari is bij uitstek de maand van verandering. Althans van de start van goede voornemens of nieuwe doelen in jaarplannen. Regelmatig krijg ik de vraag ‘hoe zorgen we ervoor dat we echt gaan bereiken wat we voor ogen hebben?’. De ervaring leert dat er altijd wel ad hoc zaken tussendoor komen of dat de waan van de dag regeert, wat maakt dat we er uiteindelijk niet meer toe komen. Ook als we de doelen SMART hebben geformuleerd, zijn we geneigd om ze dan maar weer vooruit te schuiven of aan te passen. Jammer, want beter kunnen we eerst kijken naar onze strategie en naar belemmeringen die we tegenkomen. Vaak ligt daar al een sleutel op weg naar je gewenste resultaat.

IMG_6630Invloed
In mijn coaching gebruik ik veelal de cirkel van invloed van Stephen Covey. Een mooie methode om van reactiviteit te komen naar proactiviteit: je kunt je dingen laten gebeuren of zelf de regie pakken. Als je je aandacht richt op wat jij zelf kunt beïnvloeden, blijkt eigenlijk geen van de belemmeringen op weg naar je doel meer een excuus te hoeven zijn. Je kunt namelijk op bijna elk probleem wel een vorm van invloed uitoefenen. Direct door iets te veranderen in je gedrag, indirect door een ander te vragen iets anders te gaan doen of door je reactie te wijzigen op iets waarop je echt geen invloed kunt uitoefenen (zoals het feit dat het regent of iets wat in het verleden is gebeurd).

Meespelende gevoelens
Als ik deze methode uitleg, krijg ik meestal opgeluchte reacties. Want het is fijn om te weten dat je zelf de hand hebt in hoe het met je gaat. Je kunt verantwoordelijkheid nemen of juist daar laten waar die hoort. Toch is dat soms makkelijker gezegd dan gedaan. Iets veranderen in je gedrag, vergt naast bewustwording ook discipline. Je moet het echt heel veel keren anders doen voordat het nieuwe gedrag als een soort gewoonte inslijt. Iets vragen aan een ander kan onzekerheid of weerstand oproepen. ‘Vindt die ander mij wel belangrijk of aardig genoeg om iets voor mij te doen?’ of ‘we kunnen die andere afdeling toch niet belasten?’ zijn reacties die ik daarop wel hoor. Vooral het kiezen van een andere reactie op datgene wat buiten ons beïnvloedingsgebied ligt, kan echt lastig zijn. Helemaal als je gewend bent om je overal verantwoordelijk voor te voelen. Loslaten brengt dan ook angst met zich mee.

Wel zelf, niet alleen
Doelen bereiken en daarmee een verandering bewerkstelligen is dus niet iets dat je zomaar doet. Naast het aanwenden van je invloedmogelijkheden, hoort het bloot leggen van onbewuste processen – die maken dat je nog niet eerder resultaat hebt behaald – er zeker bij. Dat maakt het tegelijk ook lastig om in je eentje te doen. Het kan helpen om met een buddy of een coach je bewust te gaan worden wat er allemaal boven komt en een rol gaat spelen. Om vervolgens te onderzoeken wat je nodig hebt om dat te kunnen ombuigen en of je de bereidheid hebt daar echt voor te kiezen.

Wil je dit jaar jouw gestelde doel echt behalen, begin dan vooral zelf en bij jezelf. Maar je hoeft het niet alleen te doen. Samen bereik je zeker meer. Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *