Wat is jouw gebruiksaanwijzing? – februari 2016

Wat is jouw gebruiksaanwijzing?

Op de werkvloer heb je met verschillende mensen te maken. Met de een loopt de samenwerking als vanzelf, maar met die andere collega kan het heel stroef gaan. Net als je familieleden heb je je collega’s veelal niet zelf gekozen. Toch breng je een behoorlijk deel van je dag met hen door. Wel zo prettig als dat zo soepel mogelijk kan gaan. Dan is het makkelijk als je weet wat je gebruiksaanwijzing is en die van je collega.

Persoonlijkheidsstijlen
Er zijn vele testinstrumenten op de markt die je persoonlijkheid kunnen beschrijven. Insights, MBTI, DISC, om er maar een paar te noemen. Je kunt een snelle denker en doener zijn die tot resultaat wil komen. Of je vindt juist de sfeer in je team van groot belang en hecht veel waarde aan het volgen van bepaalde procedures. Die creatieve snelle geest in je team zet je soms voor het blok als die jouw mening vraagt. Of je houdt ervan om alleen te werken en alle feiten nauwkeurig te analyseren.

Diversiteit om te koesteren
Naar mijn idee is diversiteit in een team heel goed en belangrijk voor een uiteindelijk goed doordacht en effectief resultaat dat ook aanspreekt. Om dat te bereiken zijn dus verschillen in gedrag- en persoonlijkheid een vereiste. Daarbij is niet het één beter of slechter dan het ander. Je hebt elkaar in gezamenlijkheid nodig en ieder draagt zijn steentje bij aan het geheel. Die samenwerking gaat goed als je elkaars verschillen weet te begrijpen en het aandeel in het grotere geheel weet te waarderen. Maar dat gaat niet altijd vanzelf.

gebruiksaanwijzingGebruiksaanwijzing
In teamsessies gebruik ik veelal een persoonlijkheidsinstrument om te ontdekken wat ieders voorkeursstijl is. Op basis daarvan kunnen de mensen die dezelfde stijl hebben met elkaar onderzoeken wat hun gebruiksaanwijzing is. Waar lopen ze warm voor? Waar hebben ze een hekel aan? Welk gedrag vertonen ze onder stress? En onder welke omstandigheden komt hun kracht volledig tot zijn recht? Als je dit van elkaar weet, kun je meer begrip krijgen waarom iemand doet zoals hij doet en kun je leren welke bijdrage dit voor het team als geheel heeft. Zo kun je ook ondervinden dat wat jij waardeert aan de ander of moeilijk vindt aan de ander, meestal veel zegt over jouw eigen persoonlijkheid of gedragsvoorkeur.

Ook bij je zoektocht naar werk
Naast een mooi middel om bewustwording in de samenwerking te creëren, gebruik ik een persoonlijkheidstest en gebruiksaanwijzing ook vaak bij de zoektocht naar een nieuwe baan. Het helpt je bij het uitzoeken wat voor soort werk bij je past en in wat voor soort cultuur en omgeving jij het meest tot bloei komt. Voordat je werkelijk in een nieuwe baan terecht komt, is het heel belangrijk om te weten wat je eigen voorkeur is, om bij het solliciteren goed door te kunnen vragen op cultuur en wijze van samenwerking.

Om meerdere redenen is het dus goed om stil te staan bij jouw gebruiksaanwijzing in je werk en daarover te communiceren. Daar word je uiteindelijk gelukkiger van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *