Op avontuur!

Op avontuur! – blog bij nieuwsbrief juni/juli 2016

De zomervakantie is voor velen van ons een tijd om erop uit te gaan. Naar rustige oorden of juist naar spannende plekken. Om te ontspannen en op te laden voor het nieuwe (school)jaar. Om nieuwe ervaringen op te doen. Wat je ook kiest om in de zomer te gaan doen, je kunt natuurlijk op reis gaan naar buiten, maar ook naar binnen: op avontuur in jezelf.

Talentcoach
Deze maand gaf ik in het kader van goed doen voor een goed doel, een lezing voor Talentcoach. Toen mij gevraagd werd iets te vertellen op de avond met het thema ‘Avontuur’, voelde ik niet direct een connectie met mijn werk als coach. Mijn eerste associatie bij avontuur ging over reizen. Letterlijk erop uit trekken met een knapzak op je rug. Nieuwe gebieden en culturen ontdekken. In tweede instantie echter kwam in mij op dat ik juist in mijn werk niet anders doe dan op avontuur gaan.

avontuur-4kantOp avontuur in je eigen systeem
In mijn begeleiding ga ik mee op avontuur in jezelf. We maken een reis in je systeem van herkomst, gaan op zoek naar jouw achtergrond en wat je daarvan hebt meegekregen. Hoe het je heeft gevormd tot wie je geworden bent en hoe je dat meeneemt in je avontuur naar buiten in de ontmoeting met anderen. Op deze reis ben ik je gids en wijs ik op de plekken waar je vooral nog te kijken hebt en waar je soms nog niet of al heel lange tijd niet bent geweest.

Rugzak
In ons werk en ons contact met anderen nemen we zeker als we ouder zijn steeds meer mee aan ‘bagage’. In plaats van je rugzak te vullen zoals je doet als je op vakantie gaat, gaat het er nu om de rugzak die je figuurlijk met je meedraagt eens af te doen en de inhoud ervan te inspecteren. Welke ballast zeul je nog mee waar je eigenlijk vanaf zou willen? Als je kon kiezen, wat liet je dan graag achter? Welke gebeurtenissen of relaties die erin zitten vragen nog om extra aandacht van jou zodat ze minder zwaar voelen?

Lichter
Na zo’n innerlijk avontuur kun je ervoor zorgen dat je lichter door reist in je eigen leven. Dat vraagt wel om bewustwording van je overtuigingen en patronen, soms om iets heel anders te doen dan je eigenlijk gewend bent, of om andere zintuigen meer mee te laten doen zodat je ook andere aspecten in het leven gewaar kunt worden. Het kan best een hele tocht zijn, afhankelijk van wat je hebt meegemaakt of hebt meegekregen. Mijn ervaring is dat de reis naar binnen zeer de moeite waard is. Je komt er hoe dan ook rijker van terug. Met een schat aan belevingen, nieuwe inzichten en perspectieven. Waarmee jij met meer energie het komende jaar in gaat of misschien wel een nieuwe richting inslaat.

Wil jij ook zo’n avontuur? Bel of mail me!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *