Nazomeren

Nazomeren – blog uit nieuwsbrief van aug-sept 2016

Inmiddels is de zomervakantie voor de meesten in Nederland voorbij. Het opstarten na de zomer vind ik altijd weer bijzonder. Opgeladen met frisse energie en verrijkt door ervaringen, staan we voor een nieuwe tijd die komen gaat. Een mooi moment voor bezinning. Wat hebben we in de afgelopen periode geleerd over onszelf, hoe willen we dat vasthouden en wat gaan we vanaf nu anders doen?

Als ik zo terugkijk – en het in mijn vorige nieuwsbrief had over ‘op avontuur gaan’- dan heb ik dat op meerdere vlakken gedaan. Het eerste avontuur was al het besluit om mijn volle tijd te gaan besteden aan mijn eigen trainings- en coachingspraktijk. Spannend om zekerheden los te laten en te leren vertrouwen. Een ander avontuur de opleiding Relatie als spiegel. Hier heb ik niet alleen meer geleerd over hoe ik sta in mijn liefdesrelatie, maar vooral ook veel over hoe ik anderen ontmoet en wat ik daarbij van mezelf meeneem. Deze maand rond ik de opleiding af. Het geleerde pas ik al toe in het begeleiden van stellen in hun relatie, maar zeker ook in het begeleiden van professionals in hun samenwerkingsrelaties. Wat samenwerken betreft heb ik de afgelopen tijd voor diverse van mijn activiteiten nieuwe samenwerkingspartners gevonden. Ik vind het fijn om te sparren en elkaar te versterken in elkaars kracht.

img_7745Het avontuur ging deze zomer verder. Ik mocht op verschillende kortere trips met mijn dierbaren genieten van wat is. Voor het eerst ging ik naar VakantieAnders waar ik als co-creator de workshop Familieopstellingen gaf en de workshop Schrijf/zing je eigen lijflied. Lees vooral mijn blog over die workshop, want dit was voor mij een enorme verrijking waarin voor mij zoveel samenkomt. Ook mooie workshops van anderen en bijzondere ontmoetingen hebben mij weer meer over mezelf geleerd. Al met al heb ik deze zomer veel levensenergie voelen stromen en magische momenten beleefd. Het is vooral dat wat ik wil vasthouden en wil meenemen in de tijd die komen gaat. Ik mijmer nog wat na met Stevie Wonder…

If it’s magic…
Why can’t we make it everlasting
Like the lifetime of the sun
It will leave no heart undone
For there’s enough for everyone

En ik zoek naar wat er dan voor nodig is om die momenten meer te beleven. Dichterbij mijn hart te leven, die dingen te doen waar ik energie van krijg en tijd inplannen om niets te hoeven en te genieten van de natuur of kunst.

En jij? Wat heb jij de afgelopen tijd beleefd wat je wilt meenemen in het komende jaar?
Ik wens je toe dat je nog lang mag nagenieten van wat er goed voor je was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *