Delen werkt beter. Over kwetsbaarheid, geluk en samenwerken

Delen werkt beter. Over kwetsbaarheid, geluk en samenwerken – blog bij nieuwsbrief okt 2016

Geluk
We streven het allemaal na. Maar juist de drang tot geluk kan maken dat we vergeten tevreden te zijn met wat er gewoon is. Dat de minder leuke dingen en gevoelens die bij het leven horen, er niet echt mogen zijn. Mooi om te lezen vond ik deze week de woorden van Dirk de Wachter in De Morgen: ‘alleen mensen die zichzelf kwetsbaar laten zijn en dat durven delen, kunnen misschien wel eens gelukkig zijn.’

Ook op het werk
Kwetsbaarheid is een woord dat we sneller associëren met privérelaties. Iets wat als soft wordt beschouwd en niet thuis hoort in een zakelijke omgeving. Maar ook op het werk kom je als persoon en kun je kwetsbaar zijn. Je kunt bijvoorbeeld geraakt zijn omdat je je niet gehoord voelt in een discussie tijdens een overleg. Boos omdat jouw portefeuille niet voldoende aandacht krijgt in de verdeling van het afdelingsbudget. Je gepasseerd voelen omdat een besluit langs jou heen is genomen. Of je hoort dat er collega’s zijn die moeite met je hebben en die dat niet direct delen.

Durven delen
waterlelieVoelen is een, je gevoelens vervolgens delen nog een ander. Sommigen hebben een beeld de ander lastig te vallen als ze dat doen. Maar als je het voor je houdt kan dat juist leiden tot eenzaamheid en wrok. Je trekt jezelf dan in de samenwerking terug en doet alleen nog het noodzakelijke of gaat zelfs onderhuids in verzet. Hoewel je misschien niet direct denkt aan het uitspreken van hoe je je voelt of wat iets met je doet, is dat wel de weg naar een oplossing. Gevoelens delen op de werkvloer leidt uiteindelijk tot meer positieve en effectieve samenwerking en productiviteit. Als je laat horen wat je heeft geraakt, kan de ander daarmee rekening houden terwijl die er anders niet van wist. Je kunt dan ook het gesprek aangaan over wat jouw gedrag wellicht bij de ander heeft opgeroepen en meer leren over het effect van jouw handelen.

Onderstroom boven
Mijn ervaring in coaching en met het instrument van de plus/min-dialoogsessies is dat niet gedeelde kwetsbaarheden leiden tot een emotionele onderstroom in de samenwerking en uiteindelijk belemmeringen opleveren in bijvoorbeeld door te voeren veranderingen. Wanneer een veilige setting wordt gecreëerd waar gevoelens en emoties benoemd kunnen worden, kan er ook weer ruimte komen voor begrip en beweging. Dan kan oud zeer worden weggenomen of kan er alsnog erkenning zijn voor wat er na een reorganisatie wordt gemist.

Delen werkt beter
Dus niet alleen de persoonlijke geluksbeleving maar ook samenwerkingsrelaties en daarmee de effectiviteit op het werk nemen toe als mensen zich kwetsbaar laten zijn en dat durven delen.

Hoe is het met jouw werkomgeving en kwetsbaarheid? Durf jij daar al meer in te laten zien en delen?
Ik wens je toe dat je dat kan doen. Mocht dat nog lastig zijn op jouw werk, denk dan eens aan het instrument van de dialoogsessies of begeleiding bij een lastig gesprek met een collega of je team. Bel of mail me voor het maken van een afspraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *